Proč si pořídit šaty ze lnu

Len si získává na módním nebi stále větší oblibu a je to znát i u našich zákaznic. To je důvod, proč jsme si pro tuto sezónu pro vás připravili spoustu lněných novinek. Protože máte len rádi nejen pro jeho vzhled, ale také pro jeho skvělé vlastnosti.

Jak vlastně tento materiál vzniká?

Lněná vlákna pocházejí z rostlinky lnu, která se pěstuje především v oblastech s mírným klimatem. Po sklizni se len podrobí procesu, který umožňuje oddělení vláken od rostlinné hmoty. Poté se vlákna čistí a předením se z nich vytvářejí nitě, které mají v sobě také často nějaké příměsi, nejčastěji bavlnu.

A co ty skvělé vlastnosti lnu?

Přirozeně chladí: Len je materiál známý svou schopností udržovat tělo příjemně chladné i v horkých letních dnech. Tento účinek je dán strukturou lněných vláken, která umožňují přirozené odvětrávání a odvádění vlhkosti z těla.

Jsou odolné a trvanlivé: Lněné šaty jsou nejen lehké, ale také velmi odolné. Tato vlákna jsou známá svou pevností, což znamená, že tvé šaty vydrží dlouho v perfektním stavu, aniž by se ztratila jejich elegance. Postupem doby se stává látky více a více měkkou.

Stylové a elegantní: Letní šaty ze lnu nejenže nabízejí pohodlí, ale také nezaměnitelný styl. Jedinečná textura lnu dodá jemný a sofistikovaný vzhled, který je ideální pro každou příležitost.

Ideální pro kojící maminky: Díky své přirozené chladivosti a prodyšnosti poskytuje pohodlí jak mamince, tak i dítěti během kojení. Během kojení se děťátko ani maminka nepotí a tak i v horkých dnech mohou být v pohodlí.

Pokud hledáte šaty, které vám poskytnou nejen pohodlí a styl, ale také trvanlivost a eleganci, tak sáhněte po letních šatech ze lnu. Máme jich v nabídce několik střihů- různých délek šatů i rukávů, upnutější i oversize. Šaty ušijeme v kojicí i nekojící podobě. A ty barvy….z jejich výběru oči až přecházejí.

Krásný den,

Jana